martinique39 napísal:zakon je viac ako zmluva
GOLD
martinique39 napísal:zakon je viac ako zmluva
mr_kaktus napísal:martinique39 napísal:zakon je viac ako zmluva
GOLD
martinique39 napísal:zmluvu mozes uzatvorit ale musi sa pohybovat v ramci zakona.
napr. ak kupujes topanky, tak aj keby si podpisal zmluvu ze zaruka je len dva tyzdne, zakon hovori ze zaruka je dva roky a bez ohladu na to co si podpisal v zmluve je zaruka dva roky.
dzejkej napísal:martinique39 napísal:zmluvu mozes uzatvorit ale musi sa pohybovat v ramci zakona.
napr. ak kupujes topanky, tak aj keby si podpisal zmluvu ze zaruka je len dva tyzdne, zakon hovori ze zaruka je dva roky a bez ohladu na to co si podpisal v zmluve je zaruka dva roky.
Je niekde v zakone osetrene, ze cisielka v herni su Tvoj majetok? Ty si dal svoje peniaze herni a na zaklade zmluvy ste sa dohodli na podmienkach, co s nimi bude. Zakon s tym nic nema.
Ked Ty mne das $1000 a podpiseme zmluvu, ze Ti ich dam za urcitych podmienok a za inych podmienok si ich necham, tak si snad myslis, ze ak si ich necham, tak som porusil zakon?
Ja som iba jednoduchy clovek, mohol by si mi ukazat, ze tym porusuje herna zakon? Dakujem!
martinique39 napísal:dzejkej napísal:martinique39 napísal:zmluvu mozes uzatvorit ale musi sa pohybovat v ramci zakona.
Je niekde v zakone osetrene, ze cisielka v herni su Tvoj majetok? Ty si dal svoje peniaze herni a na zaklade zmluvy ste sa dohodli na podmienkach, co s nimi bude. Zakon s tym nic nema.
Ked Ty mne das $1000 a podpiseme zmluvu, ze Ti ich dam za urcitych podmienok a za inych podmienok si ich necham, tak si snad myslis, ze ak si ich necham, tak som porusil zakon?
Ja som iba jednoduchy clovek, mohol by si mi ukazat, ze tym porusuje herna zakon? Dakujem!
netusim nic o tom co hovori zakon v Alderney mozem len odhadovat.
vseobecne je to ale tak ze ty "nedavas" peniaze herni. darovat mozes peniaze napr. nadacii alebo bezdakovi.
herna ich spravuje, mozes si ich vybrat kedy potrebujes, teda je to tvoj majetok. ak ti ich nevratia na poziadanie, musis sa obratit na sud. ale dokazovanie preco ti ich nevratili je na herni. a kedze sudca nie je asi pokrovi hrac, zaujimat ho bude iba o kolko penazi si obral hernu, pripadne inych hracov (predpokladam ze len toto by mohol byt skutocny dovod na nevyplatenie penazi -urcite nie to co ma herna zavesena na webovej stranke a kedze nic take nebudu vediet dokazat peniaze ti budu musiet vratit.
samozrejme vedia ze sa s nimi nikto nebude sudit a tym padom si mozu robit co chcu.
mr_kaktus napísal:lenze existuju kogentne a dispozitivne ustanovenia zakonov, t.j. ustanovenia od ktorych sa mozes odchylit a od ktorych sa nemozes. v sukromnom prave je tendencia upravovat toho co najmenej, reps. vsetko co sa da nechat na zmluvnej volnosti stran zavazkovopravneho vztahu. preto aj ked oduhlasis terms and conditions v herni tak si jednoducho viazany tym a nie nejakym zakonom. nehovoriac o tom ze ak je to este v systeme common law tam mas tych zakonov vazne minimum a strasne vela je na zmluvnych stranach
7castle napísal:mr_kaktus napísal:lenze existuju kogentne a dispozitivne ustanovenia zakonov, t.j. ustanovenia od ktorych sa mozes odchylit a od ktorych sa nemozes. v sukromnom prave je tendencia upravovat toho co najmenej, reps. vsetko co sa da nechat na zmluvnej volnosti stran zavazkovopravneho vztahu. preto aj ked oduhlasis terms and conditions v herni tak si jednoducho viazany tym a nie nejakym zakonom. nehovoriac o tom ze ak je to este v systeme common law tam mas tych zakonov vazne minimum a strasne vela je na zmluvnych stranach
OMG pravnici
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.