Úplne od začiatku, ale tentokrát vážne :-)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Úplne od začiatku, ale tentokrát vážne :-)

Odoslaťod Cawo444 11 Mar 2011 21:08

V prvom rade by som chcel pozdravit celu tuto komunitu perfektnych ludi a podakovat sa za obrovske mnozstvo uzitocnych rad a informacii, ktore som sa tu kedy docital ;) Na fore som registrovany uz asi rok, ale len si to tu kazdy den citam, ale aztial som neprispieval.
a teraz trosku o mne.. onedlho mam 20 rokov a pokru sa venujem asi od svojich 17 rokov. Zaciatky ako kazdy iny, najprv som to videl v TV, potom mensie krcmy, freerolly, nejake depozity na B**n a $50 z pokerstrategy a yourpokercash :D
Vyhral som nejaky ten turnaj mal som vyssi bankroll a myslel som si, ze som majster sveta :D Samozrejme som onedlho vsetko prehral a zistil som , ze veci sa maju trosku inak :fish: V podstate asi dva roky som nevedel co je to bankroll management, a moja uroven absolutne nenapredovala. Za posledny pol rok som sa ale zacal skutocne "vzdelavat", videl som rozne videa, precital som vela clankov nejake knihy a podobne. Momentalne si znami si vytvoril konto cez pokerstrategy ale o pokri vie asi tolko ako ja o lietadlach a tak mi svoj ucet "prenechal", resp. dostal som druhu sancu :D
Teda zacal som hravat na Wi****m hill pokri NL2 pod prezyvkou (plehotka) hravam 6max a klasicky ABC poker. Precital som si cely blog Michael´s 6max newbie to pro blog NL4->NL50->? ktory v podstate zacinal velmi podobne, ako ja a velmi sa mi paci jeho pokrok, ktory spravil myslim za tristvrte roka.. takze naozaj klobuk dole.. Mam velke ambicie a tento krat to chcem dosiahnut naozaj daleko, viem, ze cesta nieje lahka a treba na to vela casu, ale som pevne rozhodnuty, ze nechcem skoncit v nejakom zavode pri pase a robit 12 hodin denne :D momentalne pracujem na 3 zmeny takze cas na poker si najdem skutocne kazdy den..
Zacal som hrat v podstate pred vcerom.. neviem, kde som robil chyby, ale moj BR padol na 41$, tak zatial to beriem ako downsing, aj ked hned na zaciatku ale dufam, ze to pojde uz len nahor.. Mimochodom priatelka zacala tak isto, takisto ma 50$ od pokerstrategy a pravdepodobne zajtra si zalozi blog. Zatial sme hrali bez holdem managera, ale zajtra nainstalujeme a nasledne potom aj zakupime licencie. jej BR sa vysplhal na 58$, co je pre mna zatial trosku frustrujuce, ale zvladam :D
Ak by bol niekto ochotny vysvetlit niektore statistky, bol by som mu velmi vdacny ;) A chcel by som sa opytat, ako sem potom importujem nejake ruky, grafy.
Tak zatial tolko, dufam, ze niekto bude mat zaujem pomahat mi zlepsovat hru a o rok tu dufam budem vypisovat, ako sa pokusam shotovat NL200 :good:
Cawo444

Založený: Dec 2008
Poďakoval/li: 2 krát/0 krát

Re: Úplne od začiatku, ale tentokrát vážne :-)

Odoslaťod Chlpo1989 11 Mar 2011 21:28

Vitaj!
Cesta to bude naozaj dlha a niekedy velmi frustrujuca :) Ak vsak budes trpezlivy, disciplinovany a budes na sebe makat, tak urcite nieco dosiahnes. Len to netreba vzdavat hned po prvom mensom/vacsom neuspechu.

Neviem ako to je s Wiliam Hill, ale mozes skusit otvorit zlozku kam sa ti ukladaju handy, nejaku zkopirovat a vlozit ju do handconverter.com (lavy stlpec). Nastavis si, co potrebujes (vystup pre phpBB) a das convert. Nasledne kopirujes z praveho stlpca na forum.

Co sa tyka HM, nemyslim, ze by ho bolo nutne kupovat. Statistiky velmi nevyuzijes, kedze na NL2 vela dobrych hracov nenajdes. Ak mas zaujem len o grafy a staty, tak mi napis sukromnu spravu.

Ak by si predsa len silou mocou potreboval riesit staty, tak ti stacia zakladne 4:

- VPIP
- PFR
- agresia
- pocet ruk

:gl:

Edit: Ozaj, este ma napadlo, ze mozes pouzivat zadarmo ELEPHANTA, ktory je sice slabou nahradou za HM, ale na to zakladne posluzi + ako clen pokerstrategy po nahrani 1k bodov dostanes licenciu na plnu verziu .
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod michael163 11 Mar 2011 22:35

:vitaj:

v prvom rade som velmi rad ze ta motivuje moj blog. Ozaj to vyzera tak ze zacinas dost podobne:) hitol som svoj prvy live turnaj nejake freerolly beatoval som NL5 FR asi 10tablovanim a myslel som si ze som bruce willis ale potom to prislo a moje stastie zaciatocnika ma opustilo a bolo dlho sucho. moj poctivo zarobeny roll som prehral behom 10minut na PLO50 po tom co som pozeral chvilu Iveyho Antoniusa a Durrra na nosebleeds :D a tak ako ty teraz som sa rozhodol v septembri(moj progress na NL50 trval 6mesiacov nie 3/4roka :D ). na zaciatku som si nikdy nepomyslel ze to dotiahnem az na NL50, mal som obrovske problemy s tiltom kvoli ktorym som konstantne stagnoval a aj moj pobyt na NL10 preto trval 2mesiace. velmi som na tom pracoval a myslim ze sa to dost zlepsilo a potom som zas zacal stupat rychlejsie(cca 1mesiac 1stakes). Aj ked momentalne mam 22BI DS a pauzu lebo som mal pocit ze sa mi vracia moj zly mindset(BR killer). Takze sa urcite priprav na velke swingy ktore budu jak vravi chlpo strasne frustrujuce a vycerpavajuce a pokial nebudes mat dobry mindset tak nemas sancu. Ak prekonam tuto krizu a po pauze zas zacnem porazat NL50 mam vysoke ambicie o ktorych sa mi na zaciatku ani nesnivalo! Takze tvrdo makaj nevzdavaj sa a ono to pride.

Drzim Ti palce :Bravo:

k tomu HUDu: sprav si aj farebne range aby sa ti lepsie rozoznavali hraci a hlavne sa nauc ze co znamenaju konkretne hodnoty napr 21/17 af 3.00. Ja by som urcite pridal aj 3bet fold to 3bet cbet a fold to cbet a ked tak WTSD. pis poznamky nehraj vela stolov zo zaciatku a oznacuj si typy hracov atd
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod matiapag 11 Mar 2011 23:27

Vitaj! Pokial mi je zname, tak na tu na portali nemame ani jedneho clena nezneho pohlavia, resp. ani jedneho aktivneho (s vynimkou tusim pani Rozalie, ktora vystupuje ako zastupca istej herne...). A aj z toho dovodu som sa potesil najma tejto pasazi:

michael163 napísal:Mimochodom priatelka zacala tak isto, takisto ma 50$ od pokerstrategy a pravdepodobne zajtra si zalozi blog.

Tak nech sa vam obom dari, obv mas silnu motivaciu ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Cawo444 12 Mar 2011 07:24

Prave som prisiel z nocnej, ale poker je poker :D
Tak odpoviem vam kazdemu osobitne po poradi :D
: Chlpo1989 , tebe napisem urcite tu SS, lebo neviem ani ako a kde najdem tie grafy aleboco a tak, takze tak a k tomu ELEPHANTOVI.. cital som, ze to je dost onicom soft, neviem, myslis, ze tam najdem statistiky aspon tie zakladne resp. dokedy myslis, ze by som mohol tento program vyuzivat ? Ci neskor nebude aj tak potrebny pokertracker, alebo holdem manager, lebo ak ano, tak si nchcem zbytocne zvykat na nejaky program, ktory neskor aj tak nahradim chapes..
: michael163 no ten tvoj blog som zacal citat asi pred tyzdnom v robote na nocnej (cez net na mobile :D ) takze mi to trvalo asi 3-4 hodiny, ale velmi zaujimave citanie vazne :D ked som videl tie tvoje zaciatky, ako si stale spekuloval depositoval a prehraval, tak som videl presne seba.. ale bol som zvedavy ako daleko to dotiahnes.. az som sa dostal ku strane cislo 18, alebo 19 a skusal si shot na NL 100 a na dalsej strasne 7castle pisal o tvojej hre na turnaji.. tak som si povedal, ze to proste musim precitat cele, lebo ten chalan to predsalen nevzdal a momentalne aj ty uz urcite dokazes dalej odovzdavat cenne rady, ktore si potreboval hlavne na zaciatku :good: a k tomu HUDu pokusim sa to nastavit farebne aj vsetko, ale stale nie som uplne presvedcney ci nakoniec skusim toho elephanta, alebo holdem manager.. rozmyslal som aj nad pokertrackerom, ked si ho vo svojom blogu chvalil, ale je o nieco malo financne narocnejsi.. tka neviem.. musim este pouvazovat.
: matiapag prave tuka vedla mna na notebooku, takze blog uz je na ceste :)

Tak dnes konecne weekend idem sa trosku vyspat a vecer napisem v akom psychickom rozpolozeni sa nachadzam, resp. ci konecne zacne moje konto smerovat tym spravnym smerom :)
EDIT : Fakt diky za podporu :poklona:
Cawo444

Odoslaťod Chlpo1989 12 Mar 2011 11:05

Cawo444 napísal:: Chlpo1989k tomu ELEPHANTOVI.. cital som, ze to je dost onicom soft, neviem, myslis, ze tam najdem statistiky aspon tie zakladne resp. dokedy myslis, ze by som mohol tento program vyuzivat ? Ci neskor nebude aj tak potrebny pokertracker, alebo holdem manager, lebo ak ano, tak si nchcem zbytocne zvykat na nejaky program, ktory neskor aj tak nahradim chapes..

Soft je to v podstate onicom, ALE...!
Na NL2 ti podla mna bude uplne postacovat z niekolkych dovodov:

- zakladne statistiky su take iste ako v HM ci PT3
- robi to zakladny graf (winnings)
- vies si rewievovat handy
- staty sa daju farebne odlisit, vies si ich dat prave tam, kam ty chces
- nemusis platit za drahy software (samozrejme ak na to mas a nechces sa obmedzovat, tak v pohode)
- na NL2 su dost zli hraci, takze si nemyslim, ze tie advanced staty ti budu uzitocne, skor naopak, niekedy ta to moze pomylit
- myslim si, ze na NL2 - NL5 uplne postacujuci
- prechod na HM/PT3 uplne bez problemov

Ale hovorim, je to tvoja vec. Ak ti nerobi problem kupit si HM (odporucam) za 59.99 (Small Stakes) a hrat NL2 + nevies, ci budes winning player...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod Cawo444 12 Mar 2011 16:03

To akoze je mozne, aby som nebol winning player ?
Cawo444

Odoslaťod Chlpo1989 12 Mar 2011 16:05

Cawo444 napísal:To akoze je mozne, aby som nebol winning player ?

Mal by si byt, ak budes studovat, ale mozne je vsetko ;)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod poldinhoo 12 Mar 2011 16:14

Cawo444 napísal:To akoze je mozne, aby som nebol winning player ?

ani mne sa to nikdy nezdalo, ale velka vacsina hracov co hra poker su v minuse..aj ked sa to mozno nezda, lebo ty vidis len vysledky, ktorí sa tomu venuju, studuju, pisu na fora..a ti su povacsinou v pluse..potom to vyzera ze vsetci vyhravaju a clovek sa cuduje, odkial sa beru peniaze :)
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod Cawo444 12 Mar 2011 17:25

Doobre.. prave zacina dnesna session.. po par hodinach napisem, ako to dopadlo...
Mimochodom : To Chlpo1989 nedaa sa mi odoslat SS, neviem, ci mi bbne internet, aleboco.. proste mi to neslo..
Cawo444

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 30 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!