MS v hokeji 2011
Re: MS v hokeji 2011
Ja sa len modlím, aby sa našiel niekto z realizačného teamu nášho družstva kto vie logicky rozmýšľať a troška aj počítať. Naša cesta do štvrťfinále nevedie cez Česko, ale cez Fínsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Zápas s Čechmi by sme mali úplne vypustiť a ušetriť maximum síl na zápas s Fínmi, ktorých treba zdolať v normálnom hracom čase a získať v tomto vzájomnom zápase 3 body. Ak porazíme Čechov a prehráme s Fínmi (aj po predlžení), tak nám s vysokou pravdepodobnosťou to víťazstvo nad Čechmi bude prd platné (dokonca nám vôbec nemusí stačiť ani 8 bodov získaných tak že s CES 3, FIN 2, a s DAN 3). Samozrejme, bude asi väčšina z vás oponovať, že netreba špekulovať a treba vyhrať 3 zvyšné zápasy a je to v suchu. Ja som za !!!, ale položme si logickú otázku či dokáže naše postaršie družstvo behom 24 hodín vyhrať v normálnom hracom čase aj s Českom aj s Fínskom (a potom ešte aj nad Dánskom, lebo ani to nemusí byť úplna prechádzka)???? Ak áno, tak potom poďme búšiť do Čechov, ak nie tak to vypusťme (viem, že to takto nikdy nikto hráčom nenaordinuje, a už vôbec nie proti Čechom a už vôbec nie na domácom šampionáte) a sústreďme sa na Fínov. Nám by mohlo veľmi pomôcť ak by dnes Nemci porazili Fínov (najlepšie v normálnom hracom čase) lebo potom by Fínom nepomohlo ani víťazstvo nad Rusmi v pondelok (samozrejme bavíme sa o situácii že porazíme tých Fínov a Dánov). V pokrovej terminologii: Momentálne sme na short stacku, a nemáme žetóny na pozeranie flopu (t.j. zápas s CES), musíme riskovať a hrať systémom ALL IN (zápas s FIN) alebo FOLD (zápas s CES). Vo štvrťfinále a semifinále sa z DOUBLOVAŤ a v HEADS UP-e sa uvidí
Poradie dôležitosti niektorých zápasov v našej osemfinálovej skupine súvisiacich s našim postupom resp. nepostupom do štvrťfinále ako to vidím ja:
1. SVK - FIN (1-ka)
2-3. FIN - RUS (2-ka, alebo aspoň X v závislosti na zápase FIN s NEM)
2-3. SVK - DAN (1-ka)
4. FIN - NEM (2-ka, lebo potom by Fínom nepomohlo ani víťazstvo nad Rusmi v pondelok)
5. SVK - CES (1X)
6. DAN - NEM (1X, lebo potom by sa pre Rusov otvorila reálna šanca skončiť v skupine 2. (možno aj 1.) a mali by lepšiu motiváciu do pondelkového zápasu s Fínmi (hraného až po našom zápase s DAN) kde my potrebujeme aby Fíni nebodovali.
Týmto všetkým čo som sem popísal som nechcel povedať, že by som neprivítal nejaký ten bodík (dva,tri) zo zápasu s Čechmi, ale len to, že priorita je ušetriť dostatok síl na víťazstvo s FIN v normálnom hracom čase.
Chlapci , budete ho potrebovať.
Poradie dôležitosti niektorých zápasov v našej osemfinálovej skupine súvisiacich s našim postupom resp. nepostupom do štvrťfinále ako to vidím ja:
1. SVK - FIN (1-ka)
2-3. FIN - RUS (2-ka, alebo aspoň X v závislosti na zápase FIN s NEM)
2-3. SVK - DAN (1-ka)
4. FIN - NEM (2-ka, lebo potom by Fínom nepomohlo ani víťazstvo nad Rusmi v pondelok)
5. SVK - CES (1X)
6. DAN - NEM (1X, lebo potom by sa pre Rusov otvorila reálna šanca skončiť v skupine 2. (možno aj 1.) a mali by lepšiu motiváciu do pondelkového zápasu s Fínmi (hraného až po našom zápase s DAN) kde my potrebujeme aby Fíni nebodovali.
Týmto všetkým čo som sem popísal som nechcel povedať, že by som neprivítal nejaký ten bodík (dva,tri) zo zápasu s Čechmi, ale len to, že priorita je ušetriť dostatok síl na víťazstvo s FIN v normálnom hracom čase.
Chlapci , budete ho potrebovať.
- Kojakk
- Založený: Jún 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/10 krát
Kojak, ja s mojim bratom sme najvacsi hokejovi kombinatorici v SR a vzdy mame vsetko takto do detailov preratane, cize teoreticky suhlasim, ale to co vravis je proste neskutocna volovina...
Nechapem ako mozes opakovane tvrdit ze nasi hokejisti maju vypustit zapas s Cechmi (!) na domacich MS (!).
Navyse ono je to vlastne taky mily paradox, ak prehrame s Cechmi a vyhrame s Finmi tak mame nadej postupit, ak to bude naopak, tak sice na 99% nikam nepostupime, ale PORAZILI SME CECHOV!
Nechapem ako mozes opakovane tvrdit ze nasi hokejisti maju vypustit zapas s Cechmi (!) na domacich MS (!).
Navyse ono je to vlastne taky mily paradox, ak prehrame s Cechmi a vyhrame s Finmi tak mame nadej postupit, ak to bude naopak, tak sice na 99% nikam nepostupime, ale PORAZILI SME CECHOV!
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
7castle napísal:Kojak, ja s mojim bratom sme najvacsi hokejovi kombinatorici v SR a vzdy mame vsetko takto do detailov preratane, cize teoreticky suhlasim, ale to co vravis je proste neskutocna volovina...
Vlado, tie moje príspevky ber prosím tak, že sú písané trocha s nadsázkou - však ma poznáš. Viem že nikto nepovie našim hráčom na domácich MS pred zápasom s Čechmi aby to vypustili.
Ja to vidím takto:
1. Fanúšik, ktorý chce vidieť Slovensko v bojoch o medailu a toto je preňho priorita za každých okolností (bez ohľadu ako sa to dosiahne, ktorý je ochotný podstúpiť aj potupu z prípadného vysokého víťazstva Čechov a pod. ) dá za pravdu mne.
2. Fanúšik ktorému je jedno či postúpime ďalej alebo skončíme na 9-12 mieste na domácich MS, hlavne že porazíme Čechov mi za pravdu nedá. Sú fanúšikovia ktorý si budú víťazstvo nad Čechmi ceniť viacej ako medailu, nebodaj titul bez ohľadu na naše konečné umiestnenie. Je to vec názoru a ja ich za to neodsudzujem.
3 Fanúšikovia ktorí veria že porazíme aj Čechov, aj Fínov aj Dánov sú jednoducho idealisti. Tejto alternatíve dávam šancu tak 7 až 8:1 (ku jednej). Asi všetci chceme aby oni boli tí čo mali nakoniec pravdu. A keď ju náhodou budú mať, tak mi vôbec nebude vadiť ako sa mi budú smiať do očí a rozprávať že aký som ja debil a že čo som to za sprostosti popísal a narozprával...
Ja proste patrím k fanúšikom (pragmatikom) zo skupiny 1.
- Kojakk
- Založený: Jún 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/10 krát
No na jednu stranu pravda, pre nás sú hlavne dôležitý Fíni. Ale pustiť čechov a potom sa spoliehať na niekoho druhého (RUS-FIN) tiež nieje najlepšie. Hlavne na týchto vyrovnaných MS, Fíni hrajú zatiaľ dobrý hokej.
- tomisumi
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 15 krát/10 krát
Zaujímava diskusia sa tu vedie tak trošku prispejem. Rozdelenie fanúšikov je uplne presné ja sám som niečo medzi prvou a tretiou skupinou. Bez ohladu na to čo sa dnes odohrá je najlepšia možnost dnes nevypustit zápas aj ked by bolo možno jednoduchšie potom poraziť Fínov ale spoliehať sa na to že ked dnes vypusitme zápas porazíme vdaka tomu zajtra Fínov je asi tiež málo realne.
Máme hráčov ktorí su zvyknutí hravať 2 zápasy za dva dni vobec to nemusí byť na škodu veci ba práve naopak a vítazstvo nad Českom nech je už akékolvek nám može pomocť a pomože nam aj možno bod alebo dva body. My v prvom rade musime hrat teraz tak aby sme získali body bez ohladu na to či hrame pekný útočný hokej alebo (doteraz sa nam nevyplácal) nie. Najlepšie možnost je vyhrat všetky zápasi už do konca majstrovstiev(sme majtri sveta ). Myslim si že sme si už vybrali zapasy v ktorých sme si mohli dovolit prehrať a teraz bereme už len vítazstvo aj ked dnes ešte možeme aspon remízovať.
Dnes bude zápas velmi tažký ale berem to tak že hráme s Čechmi pri nich vždy stojí to ich povestné štastie a verím že sa trošku zabudne pár krat aj na našej strane ked je už tak blízko. Velmi doležite v zápase bude to ako zachyta Jaro lebo doteraz to nebol výkon na aký sme zvyknutí, Je pravda že za tieto goly nemohol ale keby bol vo svojej koži určite by chytil aspoň 2 z nich.
Máme hráčov ktorí su zvyknutí hravať 2 zápasy za dva dni vobec to nemusí byť na škodu veci ba práve naopak a vítazstvo nad Českom nech je už akékolvek nám može pomocť a pomože nam aj možno bod alebo dva body. My v prvom rade musime hrat teraz tak aby sme získali body bez ohladu na to či hrame pekný útočný hokej alebo (doteraz sa nam nevyplácal) nie. Najlepšie možnost je vyhrat všetky zápasi už do konca majstrovstiev(sme majtri sveta ). Myslim si že sme si už vybrali zapasy v ktorých sme si mohli dovolit prehrať a teraz bereme už len vítazstvo aj ked dnes ešte možeme aspon remízovať.
Dnes bude zápas velmi tažký ale berem to tak že hráme s Čechmi pri nich vždy stojí to ich povestné štastie a verím že sa trošku zabudne pár krat aj na našej strane ked je už tak blízko. Velmi doležite v zápase bude to ako zachyta Jaro lebo doteraz to nebol výkon na aký sme zvyknutí, Je pravda že za tieto goly nemohol ale keby bol vo svojej koži určite by chytil aspoň 2 z nich.
-
Pajo22 - Príspevky: 75
- Založený: Apr 2009
- Poďakoval/li: 6 krát/1 krát
Kojakk napísal:
1. Fanúšik, ktorý chce vidieť Slovensko v bojoch o medailu a toto je preňho priorita za každých okolností (bez ohľadu ako sa to dosiahne, ktorý je ochotný podstúpiť aj potupu z prípadného vysokého víťazstva Čechov a pod. ) dá za pravdu mne.
ja som fanusik a nesuhlasim s tebou kojakk. Ked prehrame zapas s cechmi tak to uz nemame vo vlastnych rukach ale budeme sa musiet spoliehat vysledky inych, ak mame sancu to uhrat vlastnymi silami tak to tak aj spravme....
-
DevilMayCry - Príspevky: 2111
- Založený: Aug 2007
- Poďakoval/li: 59 krát/107 krát
akokolvek vyzeraju rozne teorie spravne alebo nespravne, je urcite iste, ze nasi nebudu a nemozu mysliet vobec na dalsie zapasy. Sustredia sa vzdy iba na jeden, ktory idu prave hrat o tom som presvedceny, to proste inak nejde.
Tym padom budu hrat proti CZ naplno, takze vsetky ostatne toerie su sice pekne, ale zbytocne..
Tym padom budu hrat proti CZ naplno, takze vsetky ostatne toerie su sice pekne, ale zbytocne..
- cercerBTSSK
- Založený: Dec 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/22 krát
Ako hovori cercer, pokial si na lade, neuvazujes nad tym, ze za tymto zapasom bude este dalsi. Proste makas, kolko to da...
Edit: Aj ked to tak niekedy nevyzera
Edit: Aj ked to tak niekedy nevyzera
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Nemám slov, tak len stručne. Kojak hádam si nemyslíš, že keby naši dnešný zápas po takých výkonoch čo tam predvádzajú vypustili, tak po 3 prehrách za sebou sa naštartujú a šup šup 6 bodíkov máme v suchu. Neviem si predstaviť ako by v dnešnom zápase doma na MS pre celým národom ešte mali vypúšťať zápas. Myslím, že to by im po zápase ani kanále nestačili. Naši si to jednoducho nemôžu a nesmú dovoliť. Hádam si len nemyslíš , že dnes Hanlon naordinuje profíkom z NHL hrať v tréningovom tempe, keď už aj tak to majú pekne nahnuté. A ako si dnes 20hokejistov s trénerom povie: sereme na to, veď Fíni budú unavení a tak im to zajtra natreme. Predpokladám Kojak , že si asi v živote nerobil kolektívny šport, lebo takéto fantazmagorické teórie by si nemyslel vážne. To hádam ani nie je pravda a ešte je tu kopec ľudí čo sním súhlasia.
- Ivo
- Poďakoval/li: 18 krát/11 krát
Kojakk, predpokladám, že už máš nachystaných aspoň 150 transparentov s nápisom : "Chlapci dnes to vypusťme a zajtra Fínov rozbime", ktoré budeš rozdávať pred zápasom.
- Ivo
- Poďakoval/li: 18 krát/11 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.