Ja sa len modlím, aby sa našiel niekto z realizačného teamu nášho družstva kto vie logicky rozmýšľať a troška aj počítať. Naša cesta do štvrťfinále nevedie cez Česko, ale cez Fínsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Zápas s Čechmi by sme mali úplne vypustiť a ušetriť maximum síl na zápas s Fínmi, ktorých treba zdolať v normálnom hracom čase a získať v tomto vzájomnom zápase 3 body. Ak porazíme Čechov a prehráme s Fínmi (aj po predlžení), tak nám s vysokou pravdepodobnosťou to víťazstvo nad Čechmi bude prd platné (dokonca nám vôbec nemusí stačiť ani 8 bodov získaných tak že s CES 3, FIN 2, a s DAN 3). Samozrejme, bude asi väčšina z vás oponovať, že netreba špekulovať a treba vyhrať 3 zvyšné zápasy a je to v suchu. Ja som za !!!, ale položme si logickú otázku či dokáže naše postaršie družstvo behom 24 hodín vyhrať v normálnom hracom čase aj s Českom aj s Fínskom (a potom ešte aj nad Dánskom, lebo ani to nemusí byť úplna prechádzka)???? Ak áno, tak potom poďme búšiť

do Čechov, ak nie tak to vypusťme (viem, že to takto nikdy nikto hráčom nenaordinuje, a už vôbec nie proti Čechom a už vôbec nie na domácom šampionáte) a sústreďme sa na Fínov. Nám by mohlo veľmi pomôcť ak by dnes Nemci porazili Fínov (najlepšie v normálnom hracom čase) lebo potom by Fínom nepomohlo ani víťazstvo nad Rusmi v pondelok (samozrejme bavíme sa o situácii že porazíme tých Fínov a Dánov). V pokrovej terminologii: Momentálne sme na short stacku, a nemáme žetóny na pozeranie flopu (t.j. zápas s CES), musíme riskovať a hrať systémom ALL IN (zápas s FIN) alebo FOLD (zápas s CES). Vo štvrťfinále a semifinále sa z DOUBLOVAŤ a v HEADS UP-e sa uvidí
Poradie dôležitosti niektorých zápasov v našej osemfinálovej skupine súvisiacich s našim postupom resp. nepostupom do štvrťfinále ako to vidím ja:
1. SVK - FIN (1-ka)
2-3. FIN - RUS (2-ka, alebo aspoň X v závislosti na zápase FIN s NEM)
2-3. SVK - DAN (1-ka)
4. FIN - NEM (2-ka, lebo potom by Fínom nepomohlo ani víťazstvo nad Rusmi v pondelok)
5. SVK - CES (1X)
6. DAN - NEM (1X, lebo potom by sa pre Rusov otvorila reálna šanca skončiť v skupine 2. (možno aj 1.) a mali by lepšiu motiváciu do pondelkového zápasu s Fínmi (hraného až po našom zápase s DAN) kde my potrebujeme aby Fíni nebodovali.
Týmto všetkým čo som sem popísal som nechcel povedať, že by som neprivítal nejaký ten bodík (dva,tri) zo zápasu s Čechmi, ale len to, že priorita je ušetriť dostatok síl na víťazstvo s FIN v normálnom hracom čase.
Chlapci

, budete ho potrebovať.