moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

moving up - lolofonov blog

Odoslaťod lolofon 18 Júl 2009 22:30

Zdravim vsetkych pokerportalistov :)

Takze rozhodol som sa zalozit si tu blog, urcite to bude pre mna prinosom, pre vas to bude minimalne sranda pozerat si moje fishy handy :D
Moju pokrovu cestu som uz postoval tu:
http://www.pokerportal.sc/poker-diskusia/otazky-za-iato-nikov/ako-dalej-t2762.html

Odvtedy sa moj pohlad zmenil, vedel som, ze nijako extra to hrat neviem, ale nevedel som, ze som az taka :fish:, najviac asi co sa tyka postflop hry a betsizingu. Snazim sa neustale zlepsovat, aj ked nemam zaplatene ziadne cardrunners, deucescracked, apod. Citam hlavne veci z 2+2, pokerstrategy (zatial som len bronze ale mam 3 body do silver) a samozrejme citam PP, najma skvele blogy (napr. TukE, :poklona: ), ale vacsinou su tu skor CG hraci, takze to je pre mna skor pre zaujimavost ako pre vzdelavanie...

Nemam ani PT, HM ani nic podobne... Neviem, imho to na SNG nie je az tak potrebne ako na CG, ale ak to bude nejaka nevyhnutnost, tak by som pouvazoval :)

Co sa tyka mojho BR a toho co sa udialo po danom poste:
Nakoniec som rozhodnutie zmenil a presiel na CG. Hral som shortstack strategy na NL 4 (mal som ~35 BI). Na NL 4 som isiel kvoli tomu, ze iPoker ma sproste urobene min a max BI do CG. Na NL 2 aj NL 4 je min 1$ a max 5$ (ale sak to asi aj viete), a preto bolo lepsie pre SSS 25BB ako 50BB. Vobec mi to neslo, ale nejako som pad zastavil az ked som mal 12€. Vtedy som si uz po X-ty krat povedal stop. Presiel som naspat na SNGs, chvilu 10, chvilu 6max, potom zase 10max 0.50+0.10$ na Titane. Odvtedy to celkom ide, naucil som sa to lepsie zvladat aj psychicky, kedze s tym mavam problemy :D. Teraz mam BR 42€, co uz staci aj na 1+0.20$ SNGs, ale chcem prejst az ked budem mat 50€ a budem sa citit dobre... V buducnosti by som chcel prejst na CG, ale to by som musel mat minimalne 100-110€, a to je este daleko (ak sa tam niekedy dostanem :)). Co sa tyka multitablingu, kedysi som hraval 4-6 tables, v poslednom case najma 9 tables, ale na sirokouhlom NB sa to uz dost prekryva :D. Tie AHK nepouzivam ziadne, moc som sa o to ani nezaujimal (mal by som?), ale mam pocit ze na iPoker to take lahke nie je zohnat...

Uff tolko moj vycerpavajuci uvodny post, :gl: vsetkym!

P.S: Dufam, ze nebude vadit, ze nehravam prilis casto.. Cez tyzden moc nestiham, momentalne tak 1-2 hodinky 2-3 krat cez pracovny tyzden, cez vikend je to o nieco lepsie...
Naposledy upravil lolofon dňa 26 Jún 2010 18:58, celkovo upravené 1 krát.
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Re: lolofonov blog

Odoslaťod lolofon 19 Júl 2009 13:10

Rano nebolo vela casu, dal som si iba jedno kolo pri 9tablovani, z jedneho som velmi rychlo vypadol takze som odohral 10 0.50 SNGs:

BI 10x0.60 = -$6
3x1.,2x2.,1x3.,1x4.,2x7.,1x9. = +$11.50
---------------------------
+$5.50(3.91 €)

Hralo sa mi uplne v pohode, uspesna minisession...

Fishy hands:

Read moc nemam, ale vyzeral v celku rozumne na tento limit (ROI 7%). PF som nechcel vytvarat prilis velky pot, kedze som OOP. Na postflop moc vysvetleni nemam, najma turn a river boli dost cudne z mojej strany... :D :fish:

Titan Poker Darwin 20/40

SB Hero (1440)
BB MinerPS (1470)
UTG AcidWidow (660)
UTG+1 DustDaDust (1470)
MP Otdaymnedengi (1555)
MP DeathSpike (1540)
CO-1 Tibalc (4255)
CO genkooo (1190)

Preflop: Hero is in the SB with A :heart: Q :diamond:
3 folds, DeathSpike calls 40, Tibalc calls 40, 2 folds, Hero calls 20, MinerPS checks.

Flop (160) 6 :heart: 5 :club: A :spade:
Hero bets 160, 2 folds, Tibalc calls 160.

Turn (480) K :club:
Hero bets 320, Tibalc calls 320.

River (1120) 6 :club:
Hero checks, Tibalc bets 3735, Hero moves all-in for 920

Tato je sice este zo vcera, ale nevadi... Takisto ziadny read, -4% ROI, cize taky priemer. Mozno sa to dalo foldnut PF, ale je to bubble, na BB je shortie, tak som skusil stealnut. Na flope to donkol, tomu nejaku dolezitost neprikladam, radsej som to pushol, raisom by som sa prakticky commitol a na turne/rivri by sa mi dost zle pushovalo keby tam prislo este A alebo Q.

Titan Poker Darwin 50/100

Button superbud1 (3526)
SB vgsm777 (7632)
BB Karuch (1230)
UTG Hero (2612)

Preflop: Hero is UTG with K :spade: J :club:
Hero raises to 256, 1 fold, vgsm777 calls 206, 1 fold.

Flop (612) J :diamond: T :club: 4 :heart:
vgsm777 bets 306, Hero raises to 2356 (all-in), vgsm777 calls 2050.

Privitam vsetky rady!
Naposledy upravil lolofon dňa 26 Júl 2009 09:27, celkovo upravené 1 krát.
lolofon

Odoslaťod dzejkej 19 Júl 2009 14:12

Ked bol v prvej ruke podla Teba turn a river cudny, tak ako by si to hral teraz a preco? :dzejkej:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod palo1973 19 Júl 2009 14:18

-mne je skor cudna tvoja hra pre flop s AQ...
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod lolofon 19 Júl 2009 14:28

Hmm, turn by som dal opat asi potsize bet, aby som nestracal value zo slabsich ruk a river? Ten je pre mna velmi tazky... Mam na vyber teda asi c/call alebo push - podla vysky jeho betu, c/f, push, b/c. Check/fold vylucujem hned. Je tam sice mnozstvo ruk, ktore ma biju, ale myslim si, ze na tomto limite by bola chyba to polozit, ked uz mam nejakych 35% stacku v pote. Bet/call a push povazujem prakticky za rovnake(mylim sa?), takze uz zostavaju len dve moznosti. Push je lepsi v tom, ze este stale mam nejaku FE, aj ked vlastne ked nad tym rozmyslam, tak mi to polozia len horsie ruky, z ktorych chcem ziskat value. Teraz sa mi vlastne zda, ze mozno bol ten river aj dobre zahraty, kedze som stale mohol dostat free showdown od lepsich ruk (aj ked len cisto teoreticky od nejakeho AK, ktore sa boji 6x alebo flushu) a takisto som mu dal prilezitost na bluff s airom alebo missnutou straight draw.
lolofon

Odoslaťod lolofon 19 Júl 2009 14:31

palo: Neviem, to som uz videl v nejakych videach, kde na SB je s rukami typu AQ,KQ,AJ vraj lepsie limpnut, kedze je dost velka pravdepodobnost ze flop missneme a na tychto limitoch cbety az tak nefunguju, navyse nemame poziciu. A v neskorsich fazach je kazdy chip dobry...
lolofon

Odoslaťod 7castle 19 Júl 2009 18:46

Palo, celkom by ma zaujimalo aky mas problem s PF hrou v H1...

U mna H1:
PF OK, da sa to raisnut, ale pri tom pocte limperov a tomto BI je mozne ze zavolaju vsetci, takze call je u mna fajn.

Flop zbytocne vela, neni to az tak ultra drawy, 2/3 potu uplne stacia, turn je ok, to K ti urcite nic nepokazilo, ak si mal predtym naj ruku mas ju aj teraz, v jeho range budu v zasade najma horsie A, obcas samozrejme set (cize ani c/c neni uplna blbost, zavisi od supera, ale pri tomto BI by som tahal value z kazdej ruky hlava nehlava). River je c/c imo, keby sa nesparoval board tak urcite bet, pretoze by si tahal value z Ax ruk, ale tuto s nimi splitujes, takze radsej by som chytal bluffy.

H2:
Nie je o com, tak ruka sa hra sama, PF fajn, flop potrebujes reraisnut, vzhladom na stacky je to defacto AI, ja by som dal asi ~1200 a shove any turn, ale fakt je to jedno.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod lolofon 19 Júl 2009 21:26

Dik vsetkym...

Poobede som si dal dalsiu session, hlavne je, ze sa mi uz podarilo dostat na hranicu 50 eur, takze prejdem na 1$ :Yahoo!:

BI 21x0.60 = -$12.60
5x1.,1x2.,5x3.,3x4.,3x5.,2x6.,1x7.,1x8. = +$19
--------------------
+$6.40(~4.55€)

Takze s radostou teda prejdem na dolarove SNGs, kde uz je aj celkom pekny vyber druhov turnajov... Vzhladom na nedostatok casu rozmyslam nad nejakou rychlejsou variantou... MT SNGs som uz vylucil, pretoze predpokladam, ze by tam boli ovela vacsie swingy a je tam potrebne dost lucku imo... Urcite chcem zostat pri FR, su teda tieto varianty: normal, turbo, super turbo, short stack a DoN. Normal je prilis pomaly, chcem teda nieco rychlejsie, short stack sa mi pozdava, ale traffic je velmi zla aj v top casoch... Na vyber teda ostava DoN,ST a turbo... Neviem sa moc rozhodnut, mam taky dojem, ze na ST by som musel hrat viac loose, na co vsak nemam moc skillu, alebo sa to da hrat aj normalne tight? Na druhej strane DoNy sa mi pacia preto, ze by tam asi boli mensie swingy (ak premyslam spravne) a takisto je to pre mna nieco nove. Obavam sa vsak ci by ma neomrzeli po istom case, lebo by mi to bolo take cudne, ze nejdem za vitaztsvom... A turbo, to predpokladam, ze by som si mohol hrat to co doteraz, len troska by sa to zrychlilo, takze pohoda...

Tento krat nemam ziadne ruky, aj som sem nejake chcel dat, ale v tom uzasnom iPoker systeme sa niekde stratili a nechce sa mi ich hladat :(
lolofon

Odoslaťod brano172 19 Júl 2009 22:40

Vo vseobecnosti plati, ze cim je turnaj rychlejsi, tym nizsi ROI a vacsie swingy. Taktiez pri DoN-och budu swingy mensie, to predpokladas spravne. Takze treba vyberat hlavne podla toho, aby to ustal bankroll (a aj tvoja psychika).

Ty mas 50 BI (alebo menej, neviem ci ten dolar je aj s fee). Neviem aku strukturu maju ST - ak je to ako na FullTilte (10BB starting stack, 3 min. blindy), tak na to este nemas safe bankroll. Takze ti podla mna ostava DoN alebo turba. S turbami by si nemal mat problem, si na to uz zvyknuty a nie je to az taky rozdiel oproti "pomalym" SNG. Akurat ocakavaj nizsi ROI. DoN-y nehravam, takze neviem, ale hovori sa, ze su easy (na zaciatok to moze byt dobra alternativa).
brano172

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod palo1973 19 Júl 2009 22:51

-no neviem,ja AQ raisujem,aj v l1
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!